Orientalis rond de kerstdagen, toen het coronavirus in Nederland nog  ver weg was.
Volledig scherm
Orientalis rond de kerstdagen, toen het coronavirus in Nederland nog ver weg was. © Foto: Bert Beelen

Musea Berg en Dal met Pinksteren weer open, maar schilderen met henna is er even niet bij

BERG EN DAL  - Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting opent vanaf maandag 1 juni weer de deuren, maar sommige activiteiten zijn op een laag pitje gezet.  Vanwege het coronavirus zit het henna schilderen er momenteel niet in, simpelweg omdat daarbij fysiek contact noodzakelijk is. Dat kan nu even niet. 

Desondanks, meldt het museum, zijn er voldoende andere mogelijkheden voor ontspanning. Sterker nog, het museum is uitermate geschikt om het overheidsadvies om anderhalve meter afstand van elkaar te houden op te volgen.

Bosrijk

Orientalis ligt in een groot bosrijk gebied waar je ‘in alle rust en ruimte kunt genieten van de natuur, zonder andere bezoekers tegen het lijf te lopen'. 

Toch moet ook het museum voor cultuur en religie in Heilig Landstichting zich houden aan de landelijke regels die voor musea gelden.  

Het Afrikamuseum in Berg en Dal.
Volledig scherm
Het Afrikamuseum in Berg en Dal. © Theo Peeters

Dat houdt in dat er een beperkt aantal mensen op hetzelfde moment welkom is en dat entreebewijzen van tevoren besteld moeten worden. Orientalis heeft informatieborden geplaatst om gasten te wijzen op coronamaatregelen en zet extra medewerkers in die hetzelfde doen. 

Eerst desinfecteren

Ook het Afrika Museum in Berg en Dal kan vanaf 1 juni weer worden bezocht. Bezoekers - die worden opgeroepen voor komst thuis eerst de handen te wassen - moeten bij binnenkomst eerst gebruik maken van de desinfecterende gel die klaar staat. 

Wie van de audiovisuele middelen in het museum gebruik wil maken, kan daarvoor speciale touchpennen krijgen.  Een eigen koptelefoon meenemen kan, die zijn ook bij de kassa van het museum te koop voor 1 euro. Rondleidingen en workshops zijn er nog niet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.