Volledig scherm
Tributeparty Groesbeek © DG

Natte aftrap van meteen al drukke Tributeparty in Groesbeek

GROESBEEK - Hoewel de veertiende editie van de Tributeparty in Groesbeek dit jaar aftrapt met een stevige bui, stroomt het publiek al vroeg op de avond binnen. 

Ben Wijnhoven, organisator en eigenaar van hotel-restaurant de Wolfsberg waar het evenement plaatsheeft, is blij verrast. ,,We hebben het zaterdagavond-programma een uur naar voren gehaald, maar iedereen wil er blijkbaar echt vanaf het begin bij zijn.” In de tenten en onder de parasols is het om 19.00 uur flink dringen om een droog plekje.

Café-bar de Comm

Nieuwkomer op het tributefeest is een replica van café-bar De Comm in Groesbeek. Vanavond speelt er een coverbandje verzoeknummers, morgen staat er een bluesband geprogrammeerd. Portier Gerrie Rutten is meeverhuisd en ziet veel bekende gezichten uit het dorp binnenkomen. Over het algemeen een wat jonger publiek dan op de rest van het terrein.

Meer podia

Voor het tweede jaar staan er twee grote podia in de grote achtertuin van De Wolfsberg. Eigenijk drie, als je De Comm meetelt. Louise en Sylvia Laheij uit Nijmegen vinden het leuk dat er daardoor meer beweging is op het terrein. Ze komen zo meer bekenden tegen. Vincent van Eck uit Groesbeek is bang dat er twee groepen ontstaan die op en neer lopen waardoor hij zijn vrienden juist misloopt. De Wijchense Lotte Oosterveer is blij met de uitbreiding.,,Er zijn nu meer bands. Bovendien vind ik het vroege tijdstip erg handig vanwege onze jonge kinderen.”

De Tributeparty duurt zaterdagavond nog tot 0.00 uur, zondag is het programma van 15.30 tot 22.00 uur. Voor de zondag zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Volledig scherm
Tributeparty Groesbeek © DG
Volledig scherm
Tributeparty Groesbeek © DG
Volledig scherm
Tributeparty Groesbeek © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.