Het peloton van de Boels Ladies Tour bij een doorkomst bovenaan de Oude Holleweg in Berg en Dal, afgelopen augustus. De Omloop der Zevenheuvelen maakt komend jaar dezelfde route.
Volledig scherm
PREMIUM
Het peloton van de Boels Ladies Tour bij een doorkomst bovenaan de Oude Holleweg in Berg en Dal, afgelopen augustus. De Omloop der Zevenheuvelen maakt komend jaar dezelfde route. © David van Haren

Nieuw parcours voor Omloop der Zevenheuvelen

BERG EN DAL - Wielerkoers De Omloop der Zevenheuvelen wil de komende, derde editie een nieuw parcours gebruiken. Dat bevat veel meer klimwerk, waardoor de wedstrijd waarschijnlijk spannender verloopt en niet eindigt in een massasprint. De route, die meermaals wordt afgelegd, is hetzelfde als het rondje van 15 kilometer dat deze zomer is gebruikt tijdens de Holland Ladies Tour.

De route bevat onder meer klimstukken op de Van Randwijckweg, Oude Holleweg, Zevenheuvelenweg en Vogelsang. Of het lukt de wedstrijd op zondag 7 juli 2019 over dit parcours te laten rijden, is nog wel afhankelijk van de inzet van de politiemotoren van de KLPD. Organisator Joost van Wijngaarden heeft goede hoop dat dat gaat lukken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.