Volledig scherm
Medewerkers van Liander repareren het gaslek bij 't Vossenhol. © Joop Verstraaten

Nieuwe kabelbaan 't Vossenhol uitgesteld vanwege gaslek

GROESBEEK - De installatie van een nieuwe kabelbaan op de speelweide van basisschool ’t Vossenhol aan de Van Ruysdaelweg in Groesbeek is vertraagd. Kort na het begin van de werkzaamheden, vrijdagochtend, ontstond er een lek in een gasleiding. Dat is inmiddels door medewerkers van Liander gedicht. Volgende week gaan de werkzaamheden verder.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Berg en Dal is vervanging van de oude kabelbaan hard nodig omdat er steeds problemen mee waren. De nieuwe kabelbaan wordt niet door houten palen maar door stalen buizen ondersteund en voldoet aan alle veiligheidseisen. 

Vrijdagmorgen ging het bij de eerste schop in de grond al mis: er werd een gasleiding geraak waardoor er gas ontsnapte. Direct werden de werkzaamheden gestopt en werd Liander gewaarschuwd. Het lijkt erop dat de gasleiding ter plekke minder diep lag dan de gebruikelijke diepte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.