Volledig scherm
De microfoons in de raadszaal moeten vervangen worden. © Dreamstime

Nieuwe microfoons in raadszaal Berg en Dal kosten een ton

GROESBEEK - De microfoons in de raadszaal van het gemeentehuis in Groesbeek moeten vervangen worden. De draadloze microfoons, het gaat om 33 stuks, komen nog uit het oude gemeentehuis in Beek. Ze werden na de fusie begin 2015 meegenomen naar Groesbeek. 

Nieuwe microfoons plus bijbehorende apparatuur kosten 100.000 euro en nog eens tien mille om ze te installeren.

Maar daarvoor krijgt Berg en Dal wel een modern systeem. Want de microfoons krijgen ook stemknoppen en bovendien kan met dit systeem via internet - de raadsvergaderingen zijn online te volgen - de spreektijd van de raadsleden zichtbaar gemaakt worden. Tijdens de recente begrotingsbehandeling heeft de gemeenteraad ‘ja’ tegen dit voorstel gezegd.

  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.