Volledig scherm
Foto ter illustratie © Reduit005 Bd

Nijmeegse uitbater opent zusje van Eten&Drinken in Groesbeek

GROESBEEK - De Nijmeegse uitbater Michiel Houkes opent in Groesbeek een zusje van zijn populaire horecazaken café Eten&Drinken in Nijmegen-Oost en Lent. 

Houkes neemt het pand over van tapasrestaurant ‘t Broertje aan de Burgemeester Ottenhoffstraat. De uitbaters van 't BroertjeGroesbeek klopten bij Houkes aan: ‘Is het iets voor jou?’

Keuze snel gemaakt

Houkes hoefde niet lang na te denken. ,,Mooie plek, mooi pand met een groot terras met honderd zitplaatsen.” Bovendien heeft hij de tijd en de ruimte, want: ,,De zaak in Nijmegen is stabiel, Eten&Drinken Lent gaat goed. En er werken bij ons mensen die best ambitieus zijn. Ik kan ze kwijtraken, of we kunnen samen iets doen.” 

De chef-kok van Eten&Drinken Nijmegen en een werknemer van de horecazaak in Lent gaan het zusje in Groesbeek opzetten. Het concept van Eten&Drinken omschrijft hij als ‘laagdrempelig, betaalbaar en goede kwaliteit’. Zo zal het ook in de nieuwe horecazaak zijn. ,,Maar het valt of staat met personeel.” zegt Houkes. De nieuwe zaak is groot met 90 zitplaatsen. Dat biedt ook mogelijkheden om er feesten en partijen te houden tot vijftig, zestig gasten, zegt Houkes.  

Half maart, zo is de planning, gaat Eten&Drinken Groesbeek open. Groesbekers, wandelaars, fietsers, motorrijders en andere gasten kunnen hier straks vanaf 10.00 uur terecht voor koffie, ontbijt, lunch, borrel, eten en een biertje. Houkes wil op de kaart ook lokale Groesbeekse producten zoals asperges, paling, speciaalbier en wijn. Maar eerst de boel opknappen en opfrissen, met een nieuwe bar, een nieuwe keuken, nieuw meubilair. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.