Nog geen week na Leen sterft ook haar man Herman aan corona in Groesbeek

GROESBEEK – Een verschrikkelijke gebeurtenis in Groesbeek. In een week tijd stierf het echtpaar Herman en Leen Nillessen aan de gevolgen van het coronavirus. 

Leen (82) overleed vorige week zaterdag. Zes dagen later werd het virus ook haar man Herman (84) fataal. Een groot verdriet voor de familie, maar ook voor de Groesbeekse voetbalclub Germania waar Herman zich al die jaren met hart en ziel voor inzette. Hij bekleedde er onderhand alle functies die je je maar kunt bedenken. 

Broer d’n Boes

Herman Nillessen, alias Broer d’n Boes, tijdens de carnaval.
Volledig scherm
Herman Nillessen, alias Broer d’n Boes, tijdens de carnaval.

Op de eigen website staat de vereniging stil bij het overlijden van ‘Broer d’n Boes’, zoals velen hem beter zullen kennen in Groesbeek. ‘Broer was er trots op Germania-lid te zijn, maar Germania was er ook trots op dat hij lid wilde zijn.’ 

Herman ging nog bijna dagelijks naar sportpark Noord toe. Hij speelde er dan een potje jeu-de-boule of verzorgde het tuintje bij het clubhuis, dat hij volgens Germania als zijn eigen tuin beschouwde. Moest er iets bij de club gebeuren, dan stond hij als eerste klaar. Ook bij de verschillende verbouwingen was hij tot op hoge leeftijd van de partij.

Dat kon allemaal mede dankzij zijn vrouw Leen die altijd achter hem stond. Bijna zestig jaar waren ze getrouwd. Vorige week kwam aan dit geluk plots een einde.   

Nijmegen e.o.