Volledig scherm
PREMIUM
© DG

Nu ook speciaal onderwijs op gewone school in Millingen

MILLINGEN -  Sint Martinusschool krijgt vanaf volgend schooljaar een klas voor speciaal basisonderwijs (sbo). Daarin komt plaats voor leerlingen die anders kilometers moeten reizen naar een specifieke sbo-school. De komst van de zogenoemde integratieklas is uniek voor deze regio.

De integratieklas biedt plaats aan zes tot acht leerlingen van groep 3, 4 en 5. In de ochtenden krijgen zij les van een nog aan te stellen leerkracht met een speciaal onderwijs-achtergrond. ’s Middags verhuizen ze naar een reguliere klas, waar de juf of meester extra hulp krijgt van de integratieklasdocent of van een intern begeleider.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bezwaarmakers wonen te ver van mountainbikeroute, bezwaren afgewezen
    PREMIUM

    Bezwaarma­kers wonen te ver van mountainbi­ke­r­ou­te, bezwaren afgewezen

    MOOK - De bezwaren tegen de aanleg van een mountainbikeroute door de bossen van Mook zijn door de gemeente afgewezen. Dat gebeurde op advies van de onafhankelijke bezwarencommissie, die het gros van de bezwaren ongegrond verklaarde, omdat de ‘mountainbikeroute geen gevolgen van enige betekenis met zich mee zal brengen voor de indieners'. Anders gezegd: ze wonen er te ver - tussen de 336 en 580 meter - vanaf.

Nijmegen e.o.