Wie in het buitenland een boosterprik heeft gehaald, ziet die niet terug in de Coronacheck-app.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie in het buitenland een boosterprik heeft gehaald, ziet die niet terug in de Coronacheck-app. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Onbegrip over registratie buitenlandse booster: waarom geen Nederlandse QR-code?

MILLINGEN - Nederlanders die over de grens een boostervaccinatie hebben gekregen, kunnen die nog altijd niet in de Nederlanse Coronacheck-app uploaden. Het zorgt voor frustratie, onder meer bij Nederlanders die in Spanje hebben overwinterd. Volgens het ministerie is er geen probleem. 

17 reacties

 • Jorik schut

  12 maanden geleden
  Heb je een booster in het buitenland dan krijg je hem dus niet in je Nederlands app bij de de eerste twee. Nu vervallen dan die twee eerste prikken binnenkort. Wil je dan toch een registratie dan kun je dus gewoon je vierde prik in Nederland halen. En dan heb je ze alle drie weer in je app. Bovendien heb je dan een betere bescherming en ben je voorbereid wat eventueel nog komen gaat. ( denk aan buitenlandse reizen )
 • loeske hansen

  12 maanden geleden
  Er was van te voren al bekend dat de prik die je in het buitenland zou halen hier niet zou worden bijgeschreven. Als je dan toch perse die prik moet halen zodat je op vakantie kunt gaan moet je achteraf niet klagen.
 • Inge Lemckert

  12 maanden geleden
  Wij hebben de boosterprik in Portugal gekregen en ook bij ons staat hij nu op een Europesepas.Hier gebeld met Utrecht, GGD, en naar een priklocatie geweest om te vragen hoe die op de Nederlandse coronapas kan komen.Kan Niet!!! Ze vliegen wel naar de maan maar dit kan Niet! Ook krijgen we geen nieuwe boosterprik want daar moet drie maanden tussen zitten Eerste prik was april, tweede in mei, hoezo nu 3 mnd.tussen een booster.
 • Kenneth Tharmaratnam

  12 maanden geleden
  Er zijn mensen die uit luxe (vakantie) een prik over de grens gehaald hebben, maar er zijn ook mensen die uit noodzaak die prik in het buitenland gehaald of gekregen hebben aangezien ze vrijwel geen bescherming meer hadden en in NL nog lang niet aan de beurt waren. Mijn beste vriend was gevaccineerd met het Janssen vaccin en heeft half dec in Dld zijn 2e prik gekregen aangezien de vaccinatiearts die hij sprak het volstrekt onverantwoord vond hem nog langer onbeschermd over straat te laten gaan.
 • Kenneth Tharmaratnam

  12 maanden geleden
  @Jan frank: Precies, dat ieder land en dan vooral NL het wiel weer opnieuw moet uitvinden en dan vooral met de coronapandemie is zeer stuitend. Als men in Duitsland of België maatregelen treft vanwege (vermeende) medische noodzaak, zou men beter eerst bij de Duitse en/of Belgische overheid hun licht kunnen opnemen en desgewenst de maatregelen overnemen dan eerst weer zelf een tijdrovend onderzoek uit te laten voeren.