Carbidschieten geeft flinke knallen maar kan ook gevaarlijk zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Carbidschieten geeft flinke knallen maar kan ook gevaarlijk zijn. © ANP

Onervaren carbidschutter? Begin er niet aan, stelt de burgemeester van Heumen

HEUMEN - Wie nog nooit met carbid heeft geschoten, moet er dit jaar ook niet mee beginnen. ,,Nieuwelingen kunnen er maar beter van afblijven. Carbidschieten is voor hen niet veilig.” Het is een advies van de Heumense burgemeester Marriët Mittendorff, die spreekt namens de burgemeesters in de gezagsdriehoek van een zestal gemeenten in deze regio. 

7 reacties

 • nijmo

  2 maanden geleden
  Inderdaad, jouw lolletje is inderdaad een paar sporadische ogen en vingers waard. Waar hebben we het over! 
 • nijmo

  2 maanden geleden
  Tuurlijk. Wat kan jou die structurele, niet uit te bannen letsel aan ogen en handen (en vaak bij mensen die niet eens afsteken) schelen? Of de schade aan huizen en auto's? Als je maar vanaf je apenrots kan knallen, toch? Kappen met die klotezooi! Stelletje bavianen.
 • Obdam

  2 maanden geleden
  hallo burgemeester, hoeveel agenten zijn er eigenlijk beschikbaar in de hele gemeente heumen om te handhaven op 31 december? zijn het er 2 of deze keer 4?en met hoeveel andere gemeentes moeten die gedeeld worden?er word (onterecht) vanalles verboden en is geen capaciteit om wat dan ook te handhaven.
 • Obdam

  2 maanden geleden
  groot gelijk. ze waren afgelopen jaren al bezig met vuurwerkverbod en nu hebben ze corona als excuus gebruikt om het verbod er doorheen te drukken. ze misbruiken corona gewoon voor allerlei politieke zaken die ze daarvoor niet konden doen. ze hebben zelfs de grondwet ervoor aan de kant geschoven.ik wens je veel plezier met knallen op 1 januari 00.05
 • Obdam

  2 maanden geleden
  ze moeten eens de cijfers bekend maken hoeveel mensen er in een willekeurig weekend na ongevallen en geweld veroorzaakt door alcohol bij de 1e hulp komen. en hoeveel van de vuurwerkgewonden er gedronken hadden.
 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok

Nijmegen e.o.