Volledig scherm
Ook basisschool Ooij maakt gebruik van de inmiddels verkochte sportzaal in Ooij. © Gerard Verschooten

Ontwikkelaar ziet bouw sporthal Ooij wel zitten

OOIJ -  De Nijmeegse projectontwikkelaar Ampire ziet de bouw van een nieuwe sporthal aan de Prinses Beatrixstraat in Ooij wel zitten. Ampire had daar plannen voor woningbouw maar wil - als de gemeente Berg en Dal dat liever heeft - zo overschakelen op de bouw van een volwaardig sportcomplex. Kost natuurlijk wel geld. Hoeveel moet onderzoek uitwijzen. 

De partij Polderbreed opperde in de raadsvergadering van september dat de gemeente alles in het werk moet stellen om de sportzaal in Ooij te behouden. Polderbreed kreeg bijval van zowel de andere politieke partijen als het publiek in de raadszaal.

Dat de toekomst van de sportzaal ongewis is, heeft alles te maken met de verkoop van de zaal door eigenaar Rob Sanders aan Ampire. De ontwikkelaar bood de zaal na de koop aan de gemeente Berg en Dal aan zodat ‘de maatschappelijke rol van de zaal’ behouden kon blijven. De gemeente zei geen belangstelling te hebben en Ampire schakelde over op woningbouwplannen.

Quote

Als de gemeente een sporthal wil behouden, dan kan dat

Amar Bouharrou, Ampire

Busjes

Gevolg van de aanstaande sluiting: scholieren moeten in de toekomst met busjes naar andere sportzalen, de plaatselijke korfbalclub kan er niet meer terecht. Waarna de politiek wakker werd en aandrong op een onderzoek. 

,,Ik ben weer met de gemeente om de tafel gaan zitten", zegt Amar Bouharrou van Ampire. ,,Daar zijn ze opnieuw aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn. Mij is gevraagd mee te denken. Als de gemeente een sporthal wil behouden, dan kan dat. Op die plek kun je een nieuwe realiseren.”

Ambtenaren van de gemeente moeten nu een voorstel maken voor burgemeester en wethouders die dat weer moeten doorspelen aan de politiek. ,,De politiek moet dan een standpunt innemen. Vanaf onze kant hebben we altijd gezegd: aan ons zal het niet liggen. Wij staan hier voor open.”

De uiteindelijke beslissing zal volgens Bouharrou afhangen van wat een nieuwe sportaccommodatie kost. Een ‘technisch-financieel onderzoek’ moet dat uitwijzen. Hij verwacht dat er deze maand meer duidelijkheid komt.

Quote

Op basis van eerdere onderzoe­ken werd geconsta­teerd dat de sportzaal niet nodig was

Ampire

Goedkoper

100 procent vertrouwen dat het goed komt wat betreft de sporthal heeft de ontwikkelaar niet. ,,Op basis van eerdere onderzoeken werd geconstateerd dat de sportzaal niet nodig was: leerlingen van de basisschool die er gebruik van maken, kunnen met busjes naar buurdorpen worden gebracht. Dat is een goedkopere oplossing. Ik verwacht dat het advies zal zijn om toch voor die goedkopere oplossing te kiezen en dat de sporters moeten uitwijken naar andere locaties. Maar de gemeenteraad kan natuurlijk anders beslissen.” 

Nijmegen e.o.