Ton Gijsbers bij villa Waalheuvel in Ubbergen.

Foto Gerard Verschooten
Volledig scherm
PREMIUM
Ton Gijsbers bij villa Waalheuvel in Ubbergen. Foto Gerard Verschooten © Gerard Verschooten

Onvermoeibare strijder voor erfgoed Ton Gijsbers krijgt exclusieve Martens van Sevenhovenpenning

BEEK - Ton Gijsbers uit Beek krijgt op 14 december in de Beekse Bartholemaeuskerk (14.30 uur) de exclusieve Martens van Sevenhovenpenning uitgereikt omdat hij zich onvermoeibaar inzet voor ons erfgoed: ons landschap en wat daarop gebouwd is. ,,Ik hoop dat veel mensen komen; kunnen ze zien hoe mooi die kerk is.”

Neem nou eens de villa Waalheuvel in Ubbergen. Zonder Ton Gijsbers (82) had die er niet meer gestaan. ,,Een Loire-kasteeltje dat verdwaald is op de heuvelrug”, zegt Gijsbers erover. ,,Was destijds bijna gesloopt. Hebben we gelukkig kunnen voorkomen”.

En wat te denken van de Romeinse muur die te zien is onder in het Holland Casino aan de Nijmeegse Waalkade? ,,Die zou afgevoerd worden”, foetert Gijsbers. ,,Ik heb daar toen nog voor de camera’s van de AVRO moeten betogen dat dat te gek voor woorden was: de enige Romeinse muur in Nederland. Als we niks gezegd hadden, was-ie gewoon verdwenen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.