Ooijse Elian (17): eerst naar paus, nu naar WK in Sri Lanka

videoOOIJ - Elian Lavrijsen (17) uit Ooij maakt zich op voor het WK debatteren in Sri Lanka. Over een zoektocht naar uitdaging. En de kunst van goed luisteren. (Plus: drie tips om beter met de buurman te discussiëren!)

2 reacties

 • Josefien

  4 jaar geleden
  Succes!9
 • GaNieGoe

  4 jaar geleden
  Kortom, zware discussies worden vermeden en de waarheid mag niet altijd worden gezegd of in ieder geval op zo'n manier dat het allemaal lief en aardig overkomt.Het mag best wat minder soft en wat meer de waarheid benoemen. Direct zijn is niet altijd verkeerd ook in een discussie niet. In Den Haag zitten teveel watjes.Verder respect voor iemand van 17!
 1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.