Volledig scherm
Burgemeester Slinkman geflankeerd door Marga, William en Martien Nillesen. Ook de allerjongste Nillesen was bij de onthulling van het bord aanwezig. © Joop Verstraaten

Ook Groesbeek doet nu mee aan 'Boert Bewust'

GROESBEEK – Melkveehouderij Nillesen in Groesbeek heeft zich aangesloten bij de landelijke actie 'Boert bewust'. Het bord, dat aangeeft dat iedereen een kijkje kan komen nemen op de boerderij, werd vrijdagmiddag onthuld door burgemeester Slinkman van Berg en Dal. 

Met 'Boert bewust' willen Nederlandse agrariërs de consument meer en beter laten weten wat zij zoal doen, hoe zij hun bedrijf voeren en hoe zij omgaan met dieren en producten.

Eisen

Melkveehouder Martien Nillesen verwacht dat  er in 2020 zo'n 500 bedrijven aangesloten zullen zijn bij ‘Boert bewust ’. Burgemeester Slinkman liet  in zijn toespraak weten dat de naam in zijn ogen beter had kunnen zijn ‘Burger bewust'. ,,De burger moet er van doordrongen zijn aan welke eisen een agrariër moet voldoen om aan een goed product te komen. Dat vinden we allemaal heel gewoon. Met het plaatsen van dit bord is in dit geval het melkveebedrijf trots en zelfbewust dat het een goed product levert."

Na de onthulling van het bord werd uitgebreid geproost. Niet met champagne, maar met melk en chocolademelk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.