Het terras van De Wolfsberg. Als gasten er gaan zitten, worden ze weggestuurd. In de tuin staan ook picknickbanken waar het wel mag. Tot afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van De Wolfsberg. Als gasten er gaan zitten, worden ze weggestuurd. In de tuin staan ook picknickbanken waar het wel mag. Tot afgelopen zaterdag. © Theo Peeters

Ook picknicktafels mogen niet bij koffie ‘to go’: Wolfsberg moet mensen wegsturen

GROESBEEK - Opsporingsambtenaren hebben afgelopen weekeinde ingegrepen bij hotel-restaurant De Wolfsberg, omdat er klanten op picknickbanken in de tuin zaten. De bediening kreeg de opdracht zo’n tien mensen weg te sturen. De Wolfsberg is net als andere horecazaken gesloten, maar biedt wel koffie, thee en snacks ‘to go’ aan.

9 reacties

 • Geert Loermans

  3 weken geleden
  Er zijn duidelijke regels, dus niet zeuren.
 • Carel van ‘t Zand

  3 weken geleden
  Flauwekul beleid, er is daar meer dan genoeg ruimte... En laat dat domme volk wat dit allemaal maar okee vindt zich eens inlezen in de DDR praktijken van destijds. Willen we naar zo’n politiestaat waar je voortaan bang moet zijn voor je medemens? Gluren naar de buren en vervolgens klikken vanachter je gordijnen? Dit beleid wordt bedacht door protocollenverslaafde politici die geen verantwoordelijk durven nemen. Geen enkele theoretische richtlijn laat zich rijmen met de praktijk.
 • Reggie Johnssen

  3 weken geleden
  Het beleid is niet meer uit te leggen. Je mag wel dit, maar niet dat, terwijl we over vrijwel hetzelfde praten. Dat komt omdat onze bestuurders stoïcijns goede voorstellen van de kamer negeren om maar vooral politiek geen krasje op te lopen, en dit alles over de rug van ons welzijn. Dit incompatibel beleid komt uiteindelijk via de burgemeesters straks weer op het bordje van de ondernemers die opgezadeld worden met de onuitvoerbare regelzucht van Peppie en Kokkie.
 • Jan de Witt

  3 weken geleden
  Iets met de letter en de geest van de wet? Afgelopen week haalde ik een beker koffie bij een horecazaak. Zonnetje scheen, hun terras met comfortabele stoelen - op ruime afstand van elkaar - stond buiten aan de ketting. Ik moest vervolgens op het koude, harde stenen muurtje gaan zitten aan de rand van het terras om mijn kartonnen bekertje koffie op te drinken. Bizar toch?
 • Wil Kaap

  3 weken geleden
  En terecht dat hier wordt ingegrepen. Duidelijk de regels overtreden. Een koffie to go of een broodje to go, maar een borrelplank de luxe ter plekke (incl wijn waarschijnlijk) is dus ontzettende stupide. Ook van de klant.
 1. File door omvergeblazen vrachtwagen op A50, ook op andere plaatsen schade en overlast door harde wind
  PREMIUM
  update | video
  5

  File door omvergebla­zen vrachtwa­gen op A50, ook op andere plaatsen schade en overlast door harde wind

  ERLECOM/NIJMEGEN/MALDEN/VEENENDAAL - De harde wind heeft dinsdag voor veel schade gezorgd in de regio. Even voor 16.00 uur waaide een vrachtwagen om op de A50, daardoor ontstond een lange file. Automobilisten moesten rekening houden met een vertraging van anderhalf uur. Ook waaide er een grote tent bij de McDonald's in Oosterhout, bij Nijmegen, om. Ook heeft de storm gevolgen voor mensen die een coronatest zouden doen. Het testpaviljoen Arnhem-Nijmegen, de grootste testlocatie van de regio, is gesloten. Ook de vaccinatielocatie van de GGD in Malden is dicht, net als de coronateststraat in Veenendaal.
 1. De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak
  Play

  De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak

 2. Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland
  Play

  Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland

Nijmegen e.o.