Een boswachter in gesprek met de eigenaresse van twee hondjes. (Archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Een boswachter in gesprek met de eigenaresse van twee hondjes. (Archieffoto) © Koen Laureij

Ook zorg over drukte in natuur bij Nijmegen: ‘Loslopende hond moet op het pad blijven’

NIJMEGEN / MOOK / BERG EN DAL - Met zorg kijken ook boswachters rond Nijmegen naar het komende voorjaar: voor veel dieren is het de tijd van broeden of kleintjes krijgen, maar dit jaar gaat dat samen met een ongekende drukte in de natuur. Boswachters zien wandelaars door heide struinen of honden buiten de paden rennen, wat voor wilde dieren fataal kan zijn.

16 reacties

 • AC gazenbeek

  2 maanden geleden
  Je kan ook met de fiets hond aan de lijn en laat maar rennen raakt hij of zij de energie ook kwijt en als de hond moe wordt dan moet je zelf ook maar een beetje inspanning verrichten dat is mijn mening mr T
 • Angeline Vink

  2 maanden geleden
  Willem Dijkman, ik zal morgen even tegen de reeën en al de andere wilde dieren zeggen dat ze maar moeten gaan verhuizen.
 • Noor Scheepstra-Zonneveld

  2 maanden geleden
  Oh zeker, Marijke Rosmalen en Gekke Henkie, mijn hond mag regelmatig heerlijk los rennen en zich uitleven, maar dan gewoon in een losloopgebied en niet ten koste van het leven van andere dieren !!
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Pak het nou gewoon eens flink aan ipv dat gejammer steeds in de krant. Loslopende honden, mtb-ers buiten hun routes, struinende wandelaars.... allemaal hetzelfde laken een pak. Mensen die niet accepteren dat er grenzen zijn aan asociaal gedrag. Waarschijnlijk van thuis uit niet meegekregen of gewoon schijt aan alles en iedereen. (De natuur is MIJN speeltuin en ik doe wat ik wil.) Aanpakken dat volk. Hoge boetes en hoge pakkans is het enige wat helpt.
 • Hennie Brouwer

  2 maanden geleden
  Wat een smoezen gebruiken een aantal reaguurders op het laten los lopen van hun viervoeters. Echt een flinke plank voor hun hoofd. Weleens reeen gezien met gebroken en zelfs afgescheurde lopers? Edelherten die vast zaten in rasters of hekwerken? Afgeslachte schapen met hondenbeten? Nee natuurlijk niet. Voor honden zijn speciaal losloopgebieden aangewezen. Ga daar heen en daarbuiten je hond aanlijnen om ander dierenleed te voorkomen. Enne...niet janken als een wild zwijn je hond re grazen neemt.
 1. Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker
  Play

  Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker

 2. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven in de Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven in de Ganges

Nijmegen e.o.