Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Opa (68) uit Groesbeek betastte kleindochter (6)

Een 68-jarige opa uit Groesbeek moet worden veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk voor ontucht met zijn kleindochter van zes jaar. Dat heeft de officier van justitie donderdag in Arnhem geëist. De opa bekende deels, maar bagatelliseert volgens de aanklager de rest.

De aanklager vindt bewezen dat de opa in 2017 het meisje met zijn vingers en geslachtsdeel in haar kruis heeft betast en dat de opa ook het meisje zijn geslachtsdeel heeft laten vasthouden. Ook vindt de officier aangetoond dat de opa foto’s van het meisje haar kruis maakte en dat hij het meisje foto’s heeft laten maken van zijn geslachtsdeel. Volgens de officier gebeurde de ontucht bij verschillende gelegenheden.

De aanklager baseert zich op verklaringen van het meisje, die te gedetailleerd zijn om verzonnen te zijn, en die worden gesteund door omstandigheden. Opa deed de gordijnen dicht, pakte een lamp en zijn bril en wilde dan kijken. De zaak ging rollen toen het meisje in het bijzijn van een vriendinnetje en haar moeder opeens vertelde dat opa foto’s tussen haar benen maakte.

Foto's gevonden

De politie vond op opa’s telefoon inderdaad foto’s die het meisje zei te hebben gemaakt van zijn kruis. Na afloop mocht het meisje speelgoedjes kopen. Volgens haar was het een geheimpje dat ze niemand mocht vertellen.

De ouders van het meisje verhuisden met hun hele gezin en moesten aanhoren hoe opa het merendeel ontkent van wat het meisje heeft verklaard. Volgens de opa heeft hij haar ‘gewoon één keer met zijn vinger’ aangeraakt.

Bij het voorwaardelijke stuk van de gevangenisstraf eiste de aanklager allerlei voorwaarden, zoals begeleid wonen, een contactverbod met het hele gezin en een straatverbod waar zij wonen, maar ook een straatverbod voor de straat waar een basisschool staat. De schooldirecteur en wijkagent weten er van, en als de rechtbank met de aanklager mee gaat, zal de opa begeleid gaan wonen op een nader door instanties aan te wijzen plek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.