Volledig scherm
Even knuffelen met een koe. © Joop Verstraaten

Open Boerderijdag trekt vele honderden bezoekers in Groesbeek

GROESBEEK – Het melkveebedrijf van de familie Nillesen aan de Lage Horst in Groesbeek hoefde over belangstelling niet te klagen tijdens de Open Boerderijdagen. Het gezin zette de deuren van hun bedrijf deze Tweede Pinksterdag niet wijd maar wagenwijd open, zodat de bezoekers het echte boerenleven met eigen ogen konden ervaren.

Voor 10.00 uur stonden er al belangstellenden te wachten om het bedrijf met 170 melkkoeien en 80 stuks jong vee van dichtbij te kunnen bekijken. ,,Wij doen aan deze open boerderijdagen mee om zo een binding met de burger te krijgen", aldus Martien Nillesen. ,,Zo kunnen de mensen met eigen ogen aanschouwen wat je ervoor moet doen om voedsel te produceren.” 

Voor de kinderen waren er allerlei spellen die uiteraard met koeien te maken hadden, zoals ontmoet de koe, voer de koe, Skippy Koe Race, melkpak vissen bij de koe in de buurt, producten memory en de melkweg race. Daarnaast kon iedere aanwezige – en dat waren er vele honderden – genieten van gratis melkproducten. 

Volledig scherm
Drukte op de Open Boerderijdag. © Joop Verstraaten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.