Opnieuw grote hoeveelheid munitie gevonden in Groesbeekse voortuin

VIDEOGROESBEEK - In de voortuin van een woning aan de Houtlaan in Groesbeek is maandagmiddag een grote hoeveelheid munitie gevonden. Het gaat vooralsnog om 32 mortiergranaten en 8 fosforgranaten. In mei werd ook al een grote hoeveelheid munitie gevonden in dezelfde tuin.

14 reacties

 • Titus

  3 jaar geleden
  Als de bewoner, die nu zijn huis laat verbouwen, dit geweten had, zou hij er-- alleen al beducht voor eigen veiligheid, van have en goed, en zichzelf-- wel werk van hebben gemaakt,  dat de EOD er dan al veel eerder bij was gehaald!
 • Titus

  3 jaar geleden
  In het artikel lees ik iets over een Canadees wapendepot dat op die plek moet zijn geweest. Is het niet veel vaker voorgekomen dat door omstandigheden destijds en ter plekke niets is opgeruimd ? Dat geen mens ervan wist?  Dat het zomaar kan dat al dat spul er na lange tijd nog ligt en bij toeval gevonden wordt?  Zal niet de eerste keer zijn!  
 • Wally

  3 jaar geleden
  Niks vreemd aan, hoeveel zou er nog her en der liggen  stelling geweest van mortier geschut  dicht gegooid en tuin weer gemaakt .hoeveel is er niet in grote gaten gedumpt destijds .wat men niet meer weet  .waarschijnlijk is dat huis van voor de oorlog  de familie daar leefde achter de grote heg  daar kwam nooit niemand .
 • KERKHOFF

  3 jaar geleden
  ik vermoed dat de mooie huisjes te opvallend geweest zouden zijn waardoor de vijand een gemakkelijk doelwit bezorgd zou zijn geworden.
 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Dit lijkt mij een hele onaangename verrassing om in je tuin te vinden. Heb je al die tijd met onontplofte munitie in je voortuin gewoond. Ik weet niet of ik het daarna nog prettig wonen zou vinden.