Volledig scherm
PREMIUM
Het fietspad door de spoorkuil bij Groesbeek. Links en rechts de inmiddels roemruchte schermen. © DG

Opnieuw ruzie over ‘Groesbeekse’ zandhagedis: ‘Gebied van het dier wordt bedreigd’

GROESBEEK De Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) en de gemeente Berg en Dal staan weer pal tegenover elkaar als het gaat om het onderhoud van de bermen langs het veel besproken fietspad in de Spoorkuil. Hier leeft onder meer de zeldzame zandhagedis. 

WMG zou het onderhoud van de bermen voor haar rekening nemen, maar de gemeente verwijt WMG afspraken daarover niet na te komen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.