Het fietspad door de spoorkuil bij Groesbeek. Links en rechts de inmiddels roemruchte schermen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het fietspad door de spoorkuil bij Groesbeek. Links en rechts de inmiddels roemruchte schermen. © DG

Opnieuw ruzie over ‘Groesbeekse’ zandhagedis: ‘Gebied van het dier wordt bedreigd’

GROESBEEK De Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) en de gemeente Berg en Dal staan weer pal tegenover elkaar als het gaat om het onderhoud van de bermen langs het veel besproken fietspad in de Spoorkuil. Hier leeft onder meer de zeldzame zandhagedis. 

19 reacties

 • Ploink

  2 jaar geleden
  Ze hebben ook maar 3 ochtendjes bocht geplukt. Dat zou dan voldoende moeten zijn? Ze zijn er inderdaad alleen om te relschoppen.
 • ansdepoes

  2 jaar geleden
  Harry je weet zeker niet wat dat kost of betaal jij die verandering dan uit jpu eigen zak als je een paar van die diertjes zo belanrijk vindt
 • Ook

  2 jaar geleden
  Jawel Berr maar dat is x jaren geleden.Toen waren heel veel zaken nog geheel anders dan nu.Dus die vergelijking gaat voor mij niet op.
 • Gerrit

  2 jaar geleden
  Wat mij betreft zo snel mogelijk een verbod op deze links subsidie sluierende milieu en dier activisten clubjes. Langzaam maar zeker richten ze compleet Nederland ten gronde ......  
 • Willemien

  2 jaar geleden
  De langjarige trend van de zandhagedis vertoont een matige toename (ook de laatste 10 jaar matige toename). Deze soort zit al sinds de start van het Meetprogramma Reptielen in de lift en blijft het onverminderd goed doen. Grote aantallen komen van de bekende plekken (Veluwe, Utrechtse heuvelrug en de duinen) met als uitschieter de score van Ineke Schaars die op 15 augustus 2016 liefst 110 (sub)adulte dieren en 3 juvenielen zag op haar traject in het Bergherbosch.

Nijmegen e.o.