Volledig scherm
De jaarlijkse Monumententocht Operatie Market-Garden in eerdere jaren. © Joop Verstraaten

Opperbevelhebber NAVO aanwezig bij herdenking Generaal Gavin Monument

GROESBEEK - De Amerikaanse viersterrengeneraal Curtis Michael Scaparrotti loopt op maandag 17 september met zijn gevolg een deel van de jaarlijkse Monumententocht Operatie Market-Garden mee. Ook de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra is aanwezig.

Generaal Scaparrotti, die enkele jaren geleden nog commandant van de US 82nd Airborne Division was, heeft het gebied waar zich in september 1944 Operatie Market-Garden afspeelde niet eerder bezocht. Vorig jaar was hij wel bij de herdenking in het Limburgse Margraten aanwezig.

De herdenking heeft dit jaar het thema 'Heldendaden en lokaal verzet'. Bij het monument aan de 17 Septemberstraat, waar de tocht om 09.45 uur start, zijn enkele schoolklassen van basisschool Breedeweg aanwezig. Daarna gaat de tocht verder via de Koningin Wilhelminaweg en het Nijerf naar het Gavin Monument op de hoek van de Nieuwe Drulseweg / Generaal Gavinstraat. Hier staan om 10.30 uur schoolkinderen van ’t Vossenhol het gezelschap op te wachten. Vanwege deze ceremonie wordt het weggedeelte tussen de Mansberg en de rotonde Bredeweg, tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.

De derde en laatste ceremonie van de dag vindt plaats in de historische kerk aan de Groesbeek in de Kerkstraat. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.