De Heilig Hartkerk in De Horst werd twee keer verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Heilig Hartkerk in De Horst werd twee keer verkocht. © Theo Peeters

Oud-pastoor Henk Janssen moet in maart getuigen over verkoop kerk De Horst in Groesbeek

Emeritus-pastoor Henk Janssen moet op 27 maart voor het gerechtshof in Arnhem getuigen over de omstreden verkoop van de kerk van De Horst.

2 reacties

  • A.M. Berben

    2 maanden geleden
    @ Gerrie Baals: Om onroerend goed ook echt te kunnen overdragen "leveren" is een notariele akte nodig en die kan pas worden opgemaakt wanneer partijen het hierover met elkaar eens zijn. In dit geval dient ook de bisschop zijn zegel aan zo'n transactie te geven voordat de notaris aan de gang kan. Inderdaad blijft dit een hele lastige maar tegelijk kennelijk ook principiele kwestie, waarbij opgemerkt moet worden dat kerkbestuurders ook lang niet altijd deskundigen zijn op dit gebied.
  • Gerrie Baals

    2 maanden geleden
    Het blijft toch een apart verhaal, die verkoop van de kerk. De kerk stond voor dat Spierings hem kocht al heel wat jaartjes te koop. Dat even terzijde. Nu staat in de wet dat een mondelinge verkoop afspraak met meerdere partijen aan tafel ook bindend is? Het blijft een lastige kwestie. Plus dat de Slenk voor enkele tonnen gemoderniseerd is met subsidie geld van het rijk. Is die aankoop van de kerk voor cultureel buurthuis wel nodig. Het is een principe kwestie geworden.