Oude gemeentehuis Beek veroorzaakt crisis in coalitie, CDA-fractieleider Verheijen onder vuur

VideoGROESBEEK - Het oude gemeentehuis in Beek heeft tot een crisis binnen de coalitie (CDA, GroenLinks, GVP en Polderbreed) geleid. De uitlatingen van CDA-fractieleider Rob Verheijen tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering zijn bij de coalitiegenoten GroenLinks, GVP en Polderbreed in het verkeerde keelgat geschoten. 

Volledig scherm
Rob Verheijen: ,,Als ik niet meer mag zeggen wat ik vind, dan ga ik iets anders doen.” © Thed Maas

Verheijen zei dat de gang van zaken rond het oude gemeentehuis ‘van geen kanten deugt’ en verweet het college van B en W (met daarin ook de CDA-wethouder Sylvia Fleuren) bang te zijn voor juridische procedures. ,,Ik hoop dat het college zich nog een keer bezint, niet bang is en de rug recht houdt en nog eens kijkt naar het door de raad (31 januari jongstleden, ThM) genomen besluit”, aldus de CDA-voorman.

Hij is daarop maandag tijdens een bijeenkomst van de coalitiepartijen aangesproken. ,,Het kan absoluut niet wat hij gezegd heeft”, zegt Hennie Eikholt van de GVP. ,,Je kunt het opvatten als een motie van wantrouwen richting college van B en W en eigenlijk de hele raad.”

Naar verluidt zouden andere coalitiepartijen - die willen niet reageren - daar consequenties aan willen verbinden. Dat gaat Hennie Eikholt te ver. ,,Als Verheijen excuses aanbiedt is dat voor mij genoeg. Als dat niet gebeurt, dan ontstaat er een nieuwe situatie. Misschien dat hij de eer aan zichzelf houdt. Maar de bal ligt nu bij het CDA. Het bestuur is zich met Verheijen aan het beraden. Volgende week dinsdag krijgen we uitsluitsel.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.