Leerlingen van middelbare school Notre Dame tijdens een eerder examen scheikunde (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van middelbare school Notre Dame tijdens een eerder examen scheikunde (archieffoto). © Bert Beelen

Ouders dreigen honderden euro’s te verliezen door gestaakte examentraining: school in Ubbergen komt met oplossing

UBBERGEN - Ouders van examenleerlingen in de regio dreigen voor honderden euro’s het schip in te gaan. Zij krijgen van het bedrijf Lyceo geen geld terug voor gestaakte examentrainingen, maar waardebonnen. Notre Dame in Ubbergen roept andere middelbare scholen nu op bij te dragen aan een oplossing.

6 reacties

 • Poe

  3 jaar geleden
  Examentraining .......doe zelf eens wat meer in plaats van aan de hand van een puber-sit .
 • Kaat

  3 jaar geleden
  Leerlingen moeten gewoon fatsoenlijk meedoen op school, dan zijn er geen examentrainingen nodig en hoeven ouders dit geld niet uit te geven. Maar je ziet het al op de basisschool: allerlei stempels op het voorhoofd en rugdekking van ouders, zodat kinderen kunnen lanterfanten. Tot het advies in beeld komt.... zelfde trend tot aan het examenjaar, dan moet er ineens wat gebeuren.
 • Wees

  3 jaar geleden
  Fijn dat het jeuk programma Radar er ook aandacht aan besteed. De school moet gewoon goed les geven dan is bijles helemaal niet nodig 
 • pwijng

  3 jaar geleden
  Schandalig dat een school dit doet. Daarmee erkennen ze eigelijk dat ze zelf tekortkomingen vertonen in hun eigen onderwijs vind ik. Een examentraining moet niet nodig zijn en als mensen daar dan toch voor kiezen is het niet aan de school.om op te draaien voor kosten.
 • benzz

  3 jaar geleden
  Vouchers van reisbureaus etc. snap ik. Maar als het schooldiploma binnen is heb je h e l e m a a l  niets aan een voucher van Lyceo. En het gaat echt om teveel geld voor gezinnen, vaak honderden euro's. Maar dat een school nu de vouchers over koopt is te zot voor woorden. Dit is wel belastinggeld. En hebben die scholen ook al bedacht wat er gebeurt als Lyceo failliet gaat ? Weg geld. Lyceo moet hoe dan ook terugbetalen. Wettelijk gezien sowieso.