Volledig scherm
De fiets en de auto kwamen hard in botsing op de Rijksweg bij Beek. © 112nieuwsgroep

Oversteek in N325 bij Wylerbergmeer ‘zeer overzichtelijk’

BEEK - Het kruispunt in Beek waar afgelopen zondag een fietsster werd aangereden, staat in de omgeving niet te boek als gevaarlijk. De fietsster, een 81-jarige vrouw uit Groesbeek, overleed ter plekke aan haar verwondingen. Haar man en de bestuurder van de auto bleven ongedeerd.

,,Er gebeurt eigenlijk nooit iets", zegt een direct aanwonende. ,,En een racebaan is het ook niet", zegt een buurtgenoot. De vrouw werd geschept door een auto  toen ze met de fiets de N325 richting Wylerbergmeer overstak. De auto kwam uit de richting Duitsland

Wat precies de oorzaak is van het ongeval, wordt door de politie nog onderzocht. ,,Natuurlijk, er kan wel eens iemand te hard rijden. Maar er wordt niet gescheurd.” Bovendien is de kruising op de 80-kilometerweg met middenberm overzichtelijk, vinden buurtbewoners. 

Wat ze wel regelmatig zien, is dat fietsers nog snel even de weg over willen steken, al is niet bekend of dat hier het geval is geweest. ,,Misschien kunnen fietsers de snelheid niet inschatten of hebben ze niet door dat er 80 kilometer per uur mag worden gereden.” 

80 kilometer

Ook volgens de politie betreft het een zeer overzichtelijke verkeerssituatie. ,,Daar zit het probleem niet. Maar het kan zijn dat mensen de snelheid van het autoverkeer verkeerd inschatten. Ja mag daar 80 kilometer per uur rijden.” De afgelopen jaren zijn hier door de politie geen ongevallen geregistreerd. Langer geleden - in de tijd dat het nog gemeente Ubbergen was -  is er een dodelijk slachtoffer te betreuren geweest en enkele tientallen jaren geleden is er een jongeman aangereden: hij liep daarbij ernstig hersenletsel op.

De gemeente reageert als volgt: ,,Het kruispunt is bij ons niet bekend als gevaarlijk. Het is natuurlijk vreselijk dat er iemand is overleden. We weten nog niet wat de oorzaak of de toedracht was. Als het nodig is gaan we natuurlijk overleggen met de wegbeheerder, de provincie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.