Volledig scherm
Politie-inzet bij de Boerenbond in Groesbeek waar een geldloper werd overvallen. © Tom Hessels

Overval op geldloper in Groesbeek komt in Opsporing Verzocht na vondst van dna-spoor

GROESBEEK - Het onderzoek naar de overval die in juni 2016 werd gepleegd op een geldloper bij de Boerenbond in Groesbeek, is nog in volle gang. Zeker nu de politie nieuwe informatie heeft binnengekregen en met nieuwe technieken een dna-spoor heeft gevonden op een van de in beslag genomen spullen. 

Dat meldt de politie, die daarmee hoop heeft dat de overval alsnog wordt opgelost. Vanavond vraagt de politie aandacht voor de nieuwe ontwikkelingen in de zaak in het programma Opsporing Verzocht.

In de uitzending worden bewakingsbeelden uit de geldwagen getoond en ook de motorscooter die mogelijk door de overvallers is gebruikt. Met de combinatie van beide hoopt de politie meer tips te krijgen.

De geldloper werd op 6 juni 2016 overvallen op de parkeerplaats van de Boerenbond. Hij werd daar door de overvallers gedwongen een ‘bomvest’ aan te trekken, zeggen getuigen. De geldloper heeft een klein uur met het vest buiten gezeten en mocht zich van agenten niet verroeren. De politie meldt alleen dat er met explosieven is gedreigd. 

Bivakmuts

De overvallers waren er toen al vandoor op een motor of scooter. Of ze iets hebben buitgemaakt, is niet bekend. Het tweetal zou legerkleding aan hebben gehad en een bivakmuts op. De politie heeft hen niet kunnen vinden. Later is wel een motorscooter gevonden die mogelijk bij de overval was gebruikt.

Omdat er sprake was van een explosief werden diverse woningen en panden ontruimd. De geldloper is, nadat hij in veiligheid was gebracht, door de politie opgevangen. De overval heeft ‘een enorme impact gehad op het slachtoffer', aldus de politie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.