Volledig scherm
Voor Berg en Dal schiet de hoveniers te hulp. Archieffoto Cor de Cock © COR DE KOCK

Partij Voor Berg en Dal: ‘Wees niet te hard voor hoveniers op foute plek’

BEEK - De politieke partij Voor Berg en Dal wil dat de gemeente een oplossing zoekt voor de hoveniersbedrijven op het ’verkapte bedrijventerrein’ aan de Rijksstraatweg tussen Beek en Ubbergen. De bedrijven moeten daar op korte termijn weg omdat ze er in strijd zitten met het bestemmingsplan (natuur). 

Het terrein is echter al sinds 1963 als zodanig in gebruik. Sindsdien hebben verschillende bedrijven er opslag gehad. De huidige bedrijven zitten er zo'n vijf jaar. De ODRN (voorheen bouw- en woningtoezicht) constateerde pas enkele maanden geleden, na een klacht, dat de bedrijven daar eigenlijk niet mogen zitten. 

De eigenaar van het terrein kreeg een dwangsom opgelegd. Eigenaar en hoveniers hebben vervolgens de gemeente gevraagd om enkele jaren respijt. Daar heeft de ODRN 'nee’ op gezegd. 

Dienstverlening

‘Is het college bereid', zo vraagt Voor Berg en Dal nu, ‘ om in het kader van een goede dienstverlening een maatwerkoplossing te bieden?’ En: 'Klopt het dat er op het naastgelegen terrein voor de bouw van een villa wel toestemming is gegeven om van het bestemmingsplan af te wijken?’  

Ook wil Voor Berg en Dal weten waarom er nooit eerder is opgetreden ‘gelet op de lange voorgeschiedenis van het 'strijdig gebruik’ van deze locatie.  Wethouder Verheul heeft al laten weten nog niet te kunnen reageren omdat deze zaak onder rechter is. Daarna zal hij schriftelijk antwoorden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.