Volledig scherm
Pastoor Norbert Swagemakers gaat weg uit Berg en Dal. Archieffoto © Clemens Le Blanc

Pastoor Norbert Swagemakers van Berg en Dal vertrekt naar Helmond

BERG EN DAL - Pastoor Norbert Swagemakers van Berg en Dal is door de bisschop van Den Bosch tot pastoor benoemd in de parochie Heilige Damiaan de Veuster in Helmond. Hij verlaat dus de parochie Heilige Drie Eenheid, waaronder Berg en Dal,  Heilig Landstichting, Malden en Nijmegen-zuid (Hatert, Meijhorst, Groenestraat en Hatertseweg) vallen. 

Norbert Swagemakers kwam in 2010 naar Berg en Dal als pastoor van de toen net gefuseerde nieuwe parochie. In de kerk in Berg en Dal - Swagemakers woont in de pastorie bij deze kerk - kan op 27 januari tussen 14.30 uur en 16.30 uur afscheid genomen worden van de pastoor. Aansluitend is er er - om 17.00 uur - een vesperdienst. 

Complexiteit

Quote

De gedachte dat ik deze parochie moet verlaten doet me pijn

Norbert Swagemakers, pastoor

Zijn pastorale passie om mensen te ontmoeten en bij te staan op belangrijke momenten in hun leven, was moeilijk te combineren met de grootte en complexiteit van deze parochie. Norbert zegt hierover: ,,De gedachte aan het moeten verlaten van deze mooie parochie kost mij veel moeite. Ik voel me hier thuis. Maar opnieuw terugkeren na herstel van mijn ziekte naar deze schaalgrootte lijkt me niet heilzaam te zijn.”

Swagemakers wordt opgevolgd door Jacques Grubben, voorheen pastoor van de Heilig Hart parochie in Boxtel. Hij begint op 1 februari.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.