Volledig scherm
Elke avond bij zonsondergang lopen veteranen over De Oversteek bij Nijmegen. Op 29 augustus lopen ambassadeurs uit verschillende landen mee. © Eveline van Elk

Pete Hoekstra en collega-ambassadeurs fietsen Liberation Route en doen mee aan Sunset March

NIJMEGEN/GROESBEEK - De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra gaat met collega-ambassadeurs een fietstocht maken langs de Liberation Route. De diplomaten bezoeken het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en lopen in Nijmegen de Sunset March.

De herdenkingen dit en volgend jaar omdat het 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, zijn voor de Amerikaanse ambassade reden om collega-diplomaten uit te nodigen om langs bijzondere plekken van de Liberation Route te fietsen. Ambassadeurs of vertegenwoordigers uit België, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Polen en Duitsland hebben al toegezegd mee te doen aan deze ‘Ambassadors Cycling Tour’ op 29 augustus.

De tocht begint de groep bij Monument Kamp Vught en gaat dan naar het Museum Bevrijdende Vleugels in Best en boerderij Paulushoef, waarvan de grote witte letters als leidraad dienden voor parachutisten van ‘Operation Market Garden’. Vervolgens staan het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en Nijmegen op het programma. 

In Nijmegen doen de deelnemers mee aan de Sunset March over de brug De Oversteek, het dagelijkse eerbetoon aan de geallieerde soldaten die hier in 1944 gevochten hebben. Tot slot is er een korte herdenking bij het monument De Waaloversteek aan de voet van de brug. 

De fietstocht is een initiatief van de Amerikaanse ambassade en de Stichting Liberation Route Europe. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.