Volledig scherm

Pieterpad weer compleet: voetveer van Millingen-Pannerden vaart weer

MILLINGEN - Het voetveer tussen Millingen en Pannerden gaat woensdagochtend vanaf 8.00 uur  weer varen. Sinds half oktober lag de dienst noodgedwongen stil vanwege de lage waterstand. Het peil van de Rijn bij Lobith is met 6 meter 80 laag, maar toch durft de Millingse veerbaas Bruno Kievits het weer aan om vandaag weer te gaan varen. 

,,We gaan op weg naar 8 meter 9 meter’’, kondigt hij optimistisch aan.

De veerverbinding wordt veel gebruikt door wandelaars van het populaire Pieterpad. De etappe van Braamt naar Millingen is alleen te lopen als het veer vaart. 

De afgelopen twee maanden zijn herhaaldelijk wandelaars gestrand op de krib aan de Pannerdense zijde, omdat ze de mededeling hadden gemist op de website van het Pieterpad. Daar stond de stremming sinds half oktober wel vermeld. ,,We hebben heel wat telefoontjes gehad’’, zegt Kievits.

Na de ervaringen van dit jaar wil hij wel de aanlegplaats aan de Millingse zijde aanpassen, zodat het lage water niet veel vaker tot een stremming gaat leiden. ,,Twee maanden stil liggen, dat kan eigenlijk. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd was, als me dit in de zomer was overkomen. Dan is het erg druk.” 

De aanlegplek moet volgend jaar een meter of acht verder de rivier in komen te liggen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.