Volledig scherm
PREMIUM
Het schetsplan voor het oude gemeentehuis in Beek, gezien vanuit de Mavobuurt. © Harmonische Architectuur

Plannen voor een appartementenvilla en koetshuis
bij het oude gemeentehuis in Beek komen steeds dichterbij

BEEK - De aanbouwen aan de achterkant (kantoren) en zijkant (raadszaal) worden gesloopt en daarvoor in de plaats komen een ‘koetshuis’ met daarin vijf appartementen en een appartementenvilla (geschakeld) met 19 appartementen.  In het oude gemeentehuis zelf - teruggebracht in de oorspronkelijke staat - komen vijf of zes appartementen.

Over dit schetsplan voor het voormalige gemeentehuis in Beek zal de gemeenteraad van Berg en Dal zich de komende maanden buigen. Formeel gaat het over de 'ruimtelijke uitgangspunten’: wat mag er wel en wat mag er niet. Doorgaans worden eerst deze uitgangspunten vastgesteld en wordt er dan pas een schetsplan gemaakt. Maar in dit geval heeft de gemeente (lees: het  vorige college van B en W) gewacht op het schetsplan om dat ‘een beter beeld schetst van de toekomstige situatie.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.