Pluryn in Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Pluryn in Groesbeek. © Paul Rapp

Pluryn in zwaar weer: zorgorganisatie smeekt gemeenten om extra geld

Pluryn verkeert in grote financiële nood. De aanbieder van jeugd- en gehandicaptenzorg in onder meer Groesbeek en Nijmegen die landelijk ongeveer zesduizend mensen helpt, gaat gebouwen verkopen en reorganiseren en heeft gemeenten om meer geld gevraagd. Een cliëntenstop dreigt.

40 reacties

 • Hendrik Horden

  2 maanden geleden
  Wijzen naar "het management" als de grote boosdoener en oorzaak van alle problemen bij Pluryn, vind ik nogal kort door de bocht. De organisatie telt ruim 7400 medewerkers en 1000 vrijwilligers op ruim 400 locaties. Om het overzicht te bewaren, heb je wel degelijk een aantal leidinggevenden nodig. Een diepere oorzaak, volgens mij, ligt meer in het feit dat de Rijksoverheid meer en meer taken afstoot naar andere partijen zonder een daarbij passend budget toe te kennen. Zoiets gaat wringen.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Vanaf het begin overduidelijk. 'Pluryn' kan nooit wat zijn.
 • G Nuijens

  2 maanden geleden
  Management is niet het probleem, het schort er nogal aan. Het vele verloop van overvraagde begeleiders komt met name door de heftigheid van de doelgroep. Cliënten met lage indicaties (milde problematiek) vind je zelden terug. Dit zorgt voor een hoge werkdruk en groepssamenstellingen die moeilijk begeleidbaar zijn. Je kan een goede manager zijn, maar bij veel verloop onderling is het water naar de zee dragen. Door vele (dure) zzpers schort het ook nog aan echte betrokkenheid voor de organisatie.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Wordt er bij Pluryn niet wat veel geschoven met "potjes"? Elke locatie en soort hulpverlening zou toch kostendekkend moeten kunnen functioneren a.d.h.v. begrotingen. Meestal worden in begrotingen ook bedragen opgenomen voor onvoorziene uitgaven. Is te weinig in rekening gebracht/zorg te goedkoop overeengekomen bij de marktwerking in de zorg niet voor eigen rekening?
 • Bart Hoedemaker

  2 maanden geleden
  Openheid van zaken waar al dat geld heengaat! Hier in de buurt zie ik ook overal van die " zorg boerderijen" voor probleem jongeren uit de grond komen als paddestoelen. Schijnbaar is daar veel subsidie aan op te strijken anders doen ze het niet....