Poezendrama in Ooij: vier kittens moeten verder zonder moeder Pom, massaal hulp aangeboden

MET VIDEOOOIJ - Ze zijn pas twee weken oud en moeten verder zonder moeder Pom. Want die overleed op de Hubertusweg. Renate Lukassen en haar familie proberen haar vier kittens nu met de fles groot te brengen. ,,Om de drie uur worden ze gevoed: we staan er ’s nachts voor op”, vertelt Lukassen.

3 reacties

 • Peter van Gelder

  2 maanden geleden
  Wat is het toch dat bij elk triest bericht over overleden of beschoten poezen, mensen hier de blijkbaar onweerstaanbare drang hebben om met de vingers naar anderen te wijzen en om meteen weer te oordelen? Laat toch iedereen in zijn waarde en kijk eens wat je zelf kan doen aan een beter leef wereld.
 • M. Wesselink

  2 maanden geleden
  Vraag bij ieder asiel hoe je kittens grootbrengt zonder moederkat. Het barst daar van de moederloze nestjes. Ook allemaal kattenfamilies die konden ontstaan door onverantwoordelijke baasjes. Castreer je kat, houd m binnen, liefst allebei
 • Wilco Rorijs

  2 maanden geleden
  Dit is natuurlijk een trieste situatie voor eenieder, zowel voor het achterblijvende personeel van Pom als de kittens. De kittens zullen het wel redden, zeker met de massale hulp. Echter het personeel van Pom, maar zeker ook vele andere kattenbezitters, had al veel eerder haar verantwoording moeten nemen. Een poes (of kater) die graag “de wijde wereld” in trekt hoort niet “ongeholpen” (open) vrij rond te lopen! Dat is mede de oorzaak van de overpopulatie van (loslopende, verwilderde) katten.