Volledig scherm
Politie-inzet bij de Boerenbond in Groesbeek waar een geldloper werd overvallen. © Tom Hessels

Politie heeft een van daders van overval op geldloper in het vizier

GROESBEEK - De politie zegt een van de vermoedelijk twee daders van de overval op een geldloper in Groesbeek in het vizier te hebben. Ze verwacht deze persoon binnenkort op te kunnen pakken. Dat meldt de politie vandaag.

Eerder werd al bekend dat er op de motorscooter die na de overval in Malden werd aangetroffen een DNA-spoor was gevonden. Naar aanleiding van dat nieuwe spoor en nieuwe informatie werd de bijna drie jaar oude zaak afgelopen week bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht behandeld. Dat leverde 39 tips op.

De twee overvallers sloegen in juni 2016 toe op de parkeerplaats bij de Boerenbond in Groesbeek. De net gearriveerde geldloper werd een ‘bomvest’ omgehesen en werd gedwongen met een hamer de kluis in de geldwagen stuk te slaan. Op beelden lijkt het alsof de daders daarna de buit incasseren en vertrekken op een twee weken daarvoor in Lent gestolen motorscooter.

De geldloper zat daarna nog uren in de hete zon voordat duidelijk werd dat het bomvest geen explosieven bevatte.

Bekijk hieronder de bewakingsbeelden die destijds zijn gemaakt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.