Volledig scherm
Arnoud Boonstra, Colin Reinders en Roland Boschman van brouwerij d’n Drul Stollenberg aan het werk. © Theo Peeters

Politiek: niet wachten, maar laat brouwerij snel naar de Horst komen

GROESBEEK - Burgemeester en wethouders van Berg en Dal moeten niet wachten op allerlei adviezen, maar zo snel mogelijk toestemming geven voor het vestigen van een brouwerij in de kerk in De Horst.

Met een motie van die strekking willen GVP en VOLG tijdens de raadsvergadering van 31 januari voorkomen dat het brouwerijplan zoals dat tot voor kort werkelijkheid leek te worden, definitief sneuvelt. Probleem voor de brouwers van brouwerij d'n Drul Stollenberg is een naderend advies van de ODRN dat een historische vloer in de kerk niet aangetast mag worden. 

Wethouder Nelson Verheul van Berg en Dal zei deze week nog een keer dat het college pas een besluit wil nemen nadat dat advies binnen is. Dat duurt de brouwers inmiddels te lang, zij hebben meegedeeld naar een andere locatie te vertrekken. 

Verloedering

Ook wijkvereniging Stichting Samen Op De Horst heeft de gemeente inmiddels opgeroepen om eerder een knoop door te hakken. De Horstenaren zien de brouwerij graag komen. Dat betekent immers weer een bestemming voor de leeg staande kerk en het voorkomt verdere verloedering en groeiend achterstallig onderhoud. Brouwer Roland Boschman zegt de uitkomst van de motie ‘met spanning af te wachten'.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.