Straks met de bus over dit tracé?

Archieffoto Bart Harmsen
Volledig scherm
Straks met de bus over dit tracé? Archieffoto Bart Harmsen © foto Bart Harmsen

Politiek wil onderzoek naar busbaan op spoortje Nijmegen-Kleef

GROESBEEK- De gemeente Berg en Dal gaat onderzoeken of het mogelijk is een (elektrische) bus te laten rijden van Nijmegen via Groesbeek naar Kleef op het tracé waar nu nog de rails van de Keizerlijn, het sinds 1991 slapende spoortje tussen Nijmegen en Kleef, ligt.

22 reacties

 • dalton

  2 jaar geleden
  Volgens mij krijg u u zin niet
 • Ikke

  2 jaar geleden
  Willen al die treinliefhebbers een modeltrein gaan kopen en de Groesbekers niet lastig vallen met hun voorkeur voor Nijmegen Kleve. Groesbeek is daar terecht op tegen. Bovendien is zo'n modeltrein speeltje een stuk goedkoper dan een zinloze trein op het spoor door Groesbeek centrum
 • Peter Leenders

  2 jaar geleden
  Vanaf de Hulsbroek de weg rechtdoor trekken naar de Wylerbaan, ben je van al het verkeer langs de school ook af. Aansluiting in Wyler verbeteren en je bent van een hoop verkeer door het centrum af. Samen met de reactivering van de spoorlijn d.m.v. Waterstof tram heb je een perfecte verkeersafwikkeling met een autoluw centrum.
 • Muts

  2 jaar geleden
  Dat is dezelfde illusie als die Frijns heeft. Als je een station hebt, dan moeten daar ook mensen naartoe en vandaan. Daarbij komt dan ook nog dat de kerkdorpen Breedeweg en de Horst steeds meer verstoken worden van openbaar vervoer. Eenvoudigweg omdat het niet rendabel is.Dit hele verhaal begint steeds meer op een potje drammen te lijken van mensen die hun zin niet krijgen. Er is door diverse instanties al de stekekr uitgetrokken. En diegene die dit elke keer weer willen, wonen niet in de buurt.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Los van het feit dat het niet zal helpen wanneer dhr "Frijns" de Groesbekers beledigt vindt dhr Muts het slim, want of het daadwerkelijk zo slim is, is zeer arbitrair, dat de gemeenteraad kiest voor meer asfalt, daarmee inzet op auto's en bus dwars door het bos, terwijl er anders bijv. een duurzame lightrail zou kunnen rijden met een fatsoenlijke halte incl. P&R en vermindering van verkeersdrukte door auto's in het Groesbeekse verkeer.
 1. Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'
  Play

  Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'

 2. Traumahelikopter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt
  Play

  Traumaheli­kop­ter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt

Nijmegen e.o.