Volledig scherm
Prinses Marie-José schuift, twee van haar pages bezemen. © Gerard Verschooten

Potje curling bij opening kerstmarkt in Groesbeek

GROESBEEK - Geen voorbijrijdende auto's maar kerstkramen, kerstmuziek en een curlingbaan. Het centrum van Groesbeek is dit weekeinde één grote kerstmarkt, die begint op het plein  bij het gemeentehuis en via het marktplein, de winkelstraatjes van Bellevue doorloopt tot het park van 't Groeske. 

Het voor-kerstweekend werd zaterdagochtend speels geopend op het marktplein waar deze twee dagen een curling baan is ingericht. Hoewel de temperaturen laag genoeg aanvoelen, is het toch een baan van kunststof die vaak ook als vloer wordt gebruikt bij ijsbanen. Prinses Carnaval Marie-José en wethouder Irma van de Scheur speelden een partijtje curling om de kerstmarkt officieel af te trappen. 

‘Nee, schuiven!’

Het curlingspel is vooral bekend om de snel bezemende helpers van de hoofdschuiver, maar dat onderdeel kwam bij het eerste potje nog niet zo uit de verf. De prinses kreeg hulp van de pages maar de schuifkegels kwamen toch niet verder dan halverwege de baan. Ook het ‘Kom op, Marie!’ en het 'Nee, schuiven!’ hielpen niet. Met simpelweg hard gooien won wethouder Irma, zonder bezemers, het potje glansrijk.

Het Groesbeekse kerstfeestje is dit jaar een samenwerking tussen bewoners van 't Groeske, die vorig jaar al een markt hadden georganiseerd, en de ondernemers van het dorpscentrum. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.