John Peters presenteerde 819 keer 'Het Dorpsplein'.
Volledig scherm
John Peters presenteerde 819 keer 'Het Dorpsplein'. © Theo Peeters

Presentator Omroep Berg en Dal moet vertrekken na 'kwetsende column'

GROESBEEK - John Peters is per direct niet meer welkom bij Omroep Berg en Dal. De vrijwilliger, die 819 keer het programma ‘Dorpsplein’ presenteerde, kreeg gisteren te horen dat hij de sleutel moet inleveren.

34 reacties

 • Roddelaar

  4 jaar geleden
  Er staat een artikel in VIA Groesbeek dat de omroep voorzitter van Berg en Dal in het programma dorpsplein oa uitleg gaat geven over de financieele situatie bij het lokale station, presentator is John Peters. Dat gaat vast niet door dan. Een andere publicatie bracht aan het licht dat er in 2016 al een enorm geld tekort was. Een lezer reageerde toen met de stelling dat er 40.000 Euro zoek is en vraagt waarom de gemeente onderzoek achterwegen laat.
 • Toontje

  4 jaar geleden
  Er worden in deze krant regelmatig reacties, die heus wel voldoen aan de richtlijnen, niet geplaatst. Reacties, die blijkbaar niet in het straatje van de redactie passen. Dat is toch ook het beknotten van de vrijheid van meningsuiting?
 • Arnhemmertje

  4 jaar geleden
  Zal nooit vergeten het winterse debacle met de toenmalige burgemeester van Renkum op de Korenmarkt hier in Arnhem. Ben gewoon eerlijk als ik zeg dat het smullen was. Maar zie hier dit word weer genieten dat voel ik nu al. Vraag me af waarom de burgemeester zo stil is, of snoert de omroep voorzitter hem ook de mond? 
 • A. Schop

  4 jaar geleden
  Peters heb ik nooit op de radio gehoord, dus daar kan ik niet over meepraten. Wel zijn columns, tenenkrommend hoe vilein de man regelmatig is, daarnaast weet hij vaak niet van de hoed en de rand. Hij schrijft maar raak, hopelijk neemt VIA Groesbeek ook eindelijk haar verantwoordelijkheid..
 • Anja Lauvenberg

  4 jaar geleden
  gaat ook niet om de man of de naam  maar om het feit dat Berg en Dal de  waarheid niet kan verdragen. Wie wil er nu luisteren naar een omroep die danst naar de broekspijpen van angsthazen? Wat gebeurt er nog meer onder die inktzwarte hemel daar?  Hebben ze er in 40-45 voor gevochten dat we dit in  2018 denken te kunnen doen? Vrijheid van meningsuiting is en hoog goed. Politiek gekonkel  is dat niet.