Volledig scherm
Kinderen en enkele ouders in de nieuwe bioscoopzaal van pretpark Tivoli in Berg en Dal. © Theo Peeters

Pretpark Tivoli heeft nieuwe attractie met ‘4D-bios’

BERG EN DAL - Pretpark Tivoli in Berg en Dal is weer geopend en heeft een opvallende, nieuwe attractie: een 4D-bioscoop. Bezoekers kunnen de hele dag door aanschuiven in een ruimte waar tot voor kort nog mini-botsauto’s rondreden. In de cinema is plek voor dertig mensen. 

,,We spelen al jaren met het idee voor een bioscoop”, zegt Mirja Hondebrink van Tivoli. ,,We bezoeken beurzen voor pretparken en ook daar kwamen we 4D -bioscopen tegen. We wisten alleen niet waar we er in ons pretpark ruimte voor konden maken.”

Windvlagen

Kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s zetten in de bios een 3D-bril op. Voor de vierde dimensie zorgen effecten zoals windvlagen. Op het persbericht van Tivoli staat de uitdagende tekst: ‘Durf jij een van de films te komen bekijken?’, maar voor de kleinste bezoekers zullen de films niet te spannend zijn, belooft Hondebrink. 

Een andere, nieuwe blikvanger in het pretpark zijn de bootjes in de vorm van een zwaan die de waterfietsen vervangen. In de zwaan zijn de voeten de ‘motor’ van de boot. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.