Volledig scherm
Roza met de prinsen op weg naar de middenstip. © Joop Verstraaten

Prinselijke aftrap bij De Treffers – AFC in Groesbeek

GROESBEEK – Roza van Leur was gevraagd om, samen met twee hoogheden van het carnaval in Groesbeek, de aftrap te verrichten van de competitiewedstrijd in de Tweede Divisie van De Treffers tegen het Amsterdamse AFC op sportpark Zuid aan het Nijerf in Groesbeek.

Roza kreeg hierbij ondersteuning van de prinsen van het Berg en Dalse carnaval: Prins Ummenie de 59ste van Groesbeek Lars Derks en Prins Marco Beers van de Berggeiten. Deze laatste is jaren lang beheerder van het clubgebouw van De Treffers geweest, vandaar deze ludieke actie.

De twee prinsen liepen samen met Roza het veld op achtervolgd door het arbitrale trio en de selectie spelers van beide elftallen. Nadat er getost was mocht Roza –vergezeld van de twee prinsen – een schot lossen op het doel van AFC – en die was raak. Onder luid applaus vertrok een zichtbaar blijde Roza weer naar de zijlijn waar haar ouders haar op stonden te wachten. De wedstrijd eindigde in een 1-1 stand . Maar het feest in het clubgebouw was er niet minder om. Er werd gefeest alsof het carnaval was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.