Voetbalclub Achilles ‘29.
Volledig scherm
PREMIUM
Voetbalclub Achilles ‘29. © Flip Franssen

Profvoetballers Achilles '29 slapen in een uitgaanscentrum en zijn duizenden euro’s kwijt

videoGROESBEEK - Het avontuur in Groesbeek is uitgelopen op een drama. De profdroom is uiteengevallen. De Amerikaanse voetballers Alberto Rodriguez en Vilson Maldonado stellen te zijn opgelicht om te mogen voetballen bij Achilles’29. Bovendien hebben ze drie weken lang in een uitgaanscentrum geslapen. ,,Ze maken misbruik van ambitieuze voetballers.”

Gedesillusioneerd en naar eigen zeggen drieduizend euro per persoon lichter zitten Alberto Rodriguez (21) en Vilson Maldonado (20) twee dagen voor hun vlucht terug naar Los Angeles in het dorpscentrum van Groesbeek. Na drie weken bij Achilles’29 hebben de Amerikaanse voetballers er genoeg van. Ze voelen zich opgelicht door de Mexicaanse zaakwaarnemer Victor Morales, die ze bij de Groesbeekse club bracht.

De afgelopen nacht hebben ze met drie andere Amerikanen en twee Argentijnen in een bungalow geslapen, omdat ze uitgaansgelegenheid De Linde uit zijn gezet. In het partycentrum van de familie Derks, van wie Frans de technisch manager van Achilles is, hebben ze bijna drie weken overnacht. Een video van Maldonado laat zien hoe in één van de ruimtes met een bar twee bedden en wat losse matrassen staan. Volgens de Amerikanen sliepen ze er met vier man.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.