Kekerdom in vogelvlucht. Archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Kekerdom in vogelvlucht. Archieffoto © Erhart Wildernes

Project bij herdenking Market Garden: Kekerdom evacueert weer

KEKERDOM - Kekerdom gaat opnieuw evacueren. Een speciaal herdenkingsevenement stelt mensen op 20 oktober in staat om te herbeleven wat Kekerdommers 75 jaar geleden meemaakten toen ze een half jaar voor het eind van de Tweede Wereldoorlog huis en haard moesten verlaten. 

6 reacties

 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Het punt is er wordt LOKAAL bij stil gestaan. Nationaal en in het onderwijs is er alleen maar aandacht vanuit de Randstad. Er is meer gebombardeerd dan alleen maar in Rotterdam, de rest was eerder bevrijdt en is zwaarder getroffen door de oorlog en de hongerwinter was ook voornamelijk in de Randstad. 7 mei is een veel betere bevrijdingsdag, want dat is dag waarop Duitsland capituleerde en de oorlog in Europa voorbij was. Met zelfs nog een Randstadsausje want Britse en Canadese troepen trokken toen pas de grote steden van de Randstad in. Tot die tijd waren de Duitsers nog steeds daar de baas.
 • Zeldenrust

  3 jaar geleden
  Sorry, wat een zielig verhaal. Er wordt in de oostelijke regio voldoende stil gestaan bij de, regionale, dodenherdenking en bevrijding. 4 & 5 mei staan voor de landelijke bevrijding. Wees blij dat Oost en Zuid-Nederland eerder van het Duitse juk bevrijd waren. Graag niet zo mokken en span je in om dit tot oneindig te herdenken.
 • Rik Janssen

  3 jaar geleden
  Aanrader qua boeken, die van Antony Beevor. De hele slag vanuit alle partijen beschreven. Laat diepe indruk achter.
 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Tilburg toevallig? Omdat zowel de 15th Scottish als de 51st Highland divisies in West-Brabant actief waren. Inderdaad nog een vergeten veldslag in Nederland. https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Pheasant 
 • Poe

  3 jaar geleden
  In mijn geboortestad wordt de bevrijding , die niet in je rijtje staat , elk jaar feestelijk herdacht . Wij werden bevrijd door Schotten !

Nijmegen e.o.