Volledig scherm
© Ed van Alem

Pruuvenement op Groesbeekse wijnfeesten in de kinderschoenen

GROESBEEK - Bij het Pruuvenement dat voor de eerste maal op de Groesbeekse Wijnfeesten werd gehouden schoven zaterdagavond ongeveer zeventig 70 personen aan. Aan de lange tafels in de feesttent op het marktplein, dat is omgetoverd tot Wijnplein, kregen zij diverse exquise gerechtjes geserveerd met Groesbeekse wijn van de koks van restaurant De Spil.

Het Groesbeekse pruuvenement week daarmee nogal af van het Maastrichtse voorbeeld, waar de bezoeker langs tientallen kramen loopt en een gerecht naar keuze uitzoekt.

Gevelconcert
Over het weer heeft de organisatie van de Wijnfeesten niet te klagen gehad. Door het warme weer begon het al vroeg in de middag goed te lopen. Groesbekers misten zaterdagavond het gevelconcert dat eerdere jaren op de balkons op het Dorpsplein plaatsvond. Eerder op de dag hadden zij al wel kunnen genieten van dj Francesco en de Thompson Bridge Band.

Afgesloten
De organisatie kan zich opmaken voor een drukke zondag want het belooft 26 graden te worden.

Groesbeek is wat moeilijk te bereiken. De Zevenheuvelenweg is afgesloten en daar komt morgen ook een gedeelte van de Oude Kleefsebaan bij in verband met het Nederlands kampioenschap wielrennen voor studenten.

Wim Kieft
Vrijdagavond opende de tiende editie van de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek. Wim Kieft sprak er, en ook zakenvrouw van het jaar in Noord Limburg Mieke Verhaegh. Daar kwamen ongeveer tachtig mensen op af. Robert Claus interviewde de twee.

Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem

Nijmegen e.o.