Volledig scherm
© Koen Suyk

Raad akkoord met nieuwe school Berg en Dal

GROESBEEK - Met 20 stemmen voor en twee stemmen (die van C'90) tegen heeft de gemeenteraad van Groesbeek 'ja'gezegd tegen het verzoek van Isa Claassens en Michelle Veugelers om een adaptieve bassisschool in Berg en Dal te beginnen. 

Waar de school komt, is nog niet bekend. Claassens en Veugelers hebben sterke voorkeur voor het dorp Berg en Dal of het dorp Ubbergen.

Eisen

Burgemeester en wethouders vonden dat de school er niet moet komen, maar de raad besliste anders.  Volgens B  en W voldoet de aanvraag niet aan alle eisen. Bovendien vreest het college dat vooral leerlingen uit Nijmegen van deze school gebruik zullen gaan maken.

Huiver

Namens De Stichting Primair Onderwijs ( SPOC ) ontraadde de heer Peters het verzoek in te willigen. ,,Wij zijn niet tegen een nieuwe vorm van onderwijs maar wel tegen een nieuwe basisschool in Berg en Dal.’’ Volgens Peters gaat dit ten koste van de bestaande scholen.  

De volgende stap is dat de aanvraag goedgekeurd moet worden door het miniserie (onderwijs). Als alles goed gaat zou de nieuwe school in augustus 2018 kunnen starten. 

De initiatiefnemers ontkurkten nadat de gemeenteraad zijn fiat had gegeven buiten het gemeentehuis bij 't Groeske een fles champagne.

Nijmegen e.o.