Ramon Jahn maakt Nijmeegs Jopie in tin

MILLINGEN - Nijmeegs Jopie is het jongste lid van de ‘Vierdaagsefamilie’ van de Millingse tingieterij De Roos. 

Volledig scherm
Jopie, de nieuwe loot aan de Vierdaagsestam van tingieterij De Roos. © Theo Peeters
Volledig scherm
Ramon Jahn aan het werk in de tingieterij. © Theo Peeters
Quote

Grappig trouwens om te weten dat in de eerste Vierdaagse slechts tien burgers meeliepen

Ramon Jahn, Tingieterij De Roos

Voorgaande jaren maakte tingieter Ramon Jahn al tinnen beeldjes van Anna, Karel, Steven, Marieke, meneer De Waal en mevrouw Van Kronenburg. Dit jaar is Jopie toegevoegd aan de collectie. 

Jopie is een militair, die gemodelleerd is naar Nijmeegse Jopie (legerdump sinds 1953 aan de Grotestraat in Nijmegen). Beter gezegd naar de eigenaar - die net als vader en opa Joop heet -  de derde generatie die Nijmeegse Jopie runt. ,,Heel leuk”, aldus  Joop Smits (53). Wereldbol

Wereldbol
Ramon Jahn: ,,We hebben Jopie gemodelleerd met de foto van Joop Smits in de hand. Jopie is een militair met zijn voet op een wereldbol en op zijn rugzak vlaggen van landen van elk continent. Grappig trouwens om te weten dat aan de eerste Vierdaagse slechts tien burgers meeliepen. De overige 306 deelnemers waren militair”.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.