Theo Giesbers (links) en Ton Gijsbers bij het voormalige politiebureau aan de Molenweg in Groesbeek. Zij willen dat dit gebouw een monument wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Giesbers (links) en Ton Gijsbers bij het voormalige politiebureau aan de Molenweg in Groesbeek. Zij willen dat dit gebouw een monument wordt. © Theo Peeters

Redders van het Groesbeekse politiebureau vinden steun

GROESBEEK - Goed nieuws voor de liefhebbers van het voormalige politiebureau in Groesbeek: de gemeente Berg en Dal is deze week een procedure gestart om er een monument van te maken. Daarmee is de kans dat het gebouw uit de jaren 30 wordt vervangen door een modern gebouw met 32 appartementen opeens een stuk kleiner geworden.

1 reactie

  • Peter Schuurstra

    1 jaar geleden
    Er is niets historisch aan dat gebouw. Als we alle jaren dertig gebouwen moeten laten staan, blokkeren we woningen voor onze jongeren. Daarbij verloederd een 'historisch' gebouw door bewoners die niets hebben met de historie. Het Hollands Klooster in Groesbeek is daar een exemplarisch voorbeeld van. De huidige bewoners hebben er een kermis van gemaakt. Daarbij zie je het gebouw met het jaar verder verloederen.

Nijmegen e.o.