Reddingsbrigade Erica tijdens een oefening.
Volledig scherm
PREMIUM
Reddingsbrigade Erica tijdens een oefening. © Ed van Alem

Reddingsbrigade Erica wil na ‘Valkenburg’ een eigen 4x4-hulpverleningsvoertuig met zwaailichten

LAND VAN CUIJK - Reddingsbrigade Erica in het Land van Cuijk heeft na ‘Valkenburg’ haar zinnen gezet op een eigen 4x4-hulpverleningsvoertuig met zwaailichten. Acht gemeenten in de regio, waaronder ook Gennep, Mook & Middelaar en Bergen, zijn aangeschreven om over financiering dan wel facilitering van aanschaf mee te denken. 

1 reactie

 • B Venne

  1 maand geleden
  Wat een onzin. We hebben professionele hulpdiensten die wel met zwaailicht en sirene zijn uitgerust maar die niet opgeroepen zijn. De vrijwilligers van een reddingsbrigade zouden dan mogen gaan rijden en boven de wet moeten komen. Niet aan beginnen !!
 1. Koert was een gewone Beekse jongen en hielp misschien mijn vader wel aan voedselbonnen
  PREMIUM
  Column Opsnijder

  Koert was een gewone Beekse jongen en hielp misschien mijn vader wel aan voedselbon­nen

  Koert van Haaren uit Beek was in de oorlog ongeveer net zo oud als mijn vader en moeder. Mijn ouders worstelden zich zo goed en zo kwaad als het kon door die moeilijke oorlogsjaren heen. Mijn moeder bleef tot vlak voor haar dood dezelfde anekdotes vertellen over de angstige momenten in haar Leuthse schuilkelder en de evacuatie naar de Achterhoek. Mijn vader dook onder toen hij werd opgeroepen voor de Arbeitseinsatz in Duitsland, maar sprak daar eigenlijk nooit over.

Nijmegen e.o.