Het Reomieterrein - voormalige legerdump - in Ooij.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Reomieterrein - voormalige legerdump - in Ooij. © Gerard Verschooten

Reomie: voorkom ontstaan ‘Ooij-noord en Ooij-zuid'

GROESBEEK -  Het idee van Wijland Woonpioniers uit Nijmegen voor een ecowijkje van zo’n twintig huizen in het Reomie-plan in Ooij is niét in de ban gedaan. De Ooijse partij Polderbreed diende daar donderdagavond in de vergadering van de gemeenteraad een motie voor in, maar die haalde het niet. Maar er mag geen ‘Ooij-Noord’ en ‘Ooij-Zuid’ ontstaan: geen dorp naast een dorp.

1 reactie

 • Pedro Kantor

  5 maanden geleden
  Als wethouders zeggen wees gerust, het valt wel mee, er komen er niet zoveel, we gaan ook doen aan sociale woningbouw, wees dan EXTRA ongerust! Want dit zijn beproefde bait & switch tactieken om de raad en burgers in slaap te sussen tot het te laat is om er nog wat tegen te doen.
 1. Koert was een gewone Beekse jongen en hielp misschien mijn vader wel aan voedselbonnen
  PREMIUM
  Column Opsnijder

  Koert was een gewone Beekse jongen en hielp misschien mijn vader wel aan voedselbon­nen

  Koert van Haaren uit Beek was in de oorlog ongeveer net zo oud als mijn vader en moeder. Mijn ouders worstelden zich zo goed en zo kwaad als het kon door die moeilijke oorlogsjaren heen. Mijn moeder bleef tot vlak voor haar dood dezelfde anekdotes vertellen over de angstige momenten in haar Leuthse schuilkelder en de evacuatie naar de Achterhoek. Mijn vader dook onder toen hij werd opgeroepen voor de Arbeitseinsatz in Duitsland, maar sprak daar eigenlijk nooit over.

Nijmegen e.o.