De vergroeide handen van de 71-jarige Henk uit Malden.  ,,Ik heb ook flinke darmproblemen, waardoor ik altijd in de buurt van een wc moet zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
De vergroeide handen van de 71-jarige Henk uit Malden.  ,,Ik heb ook flinke darmproblemen, waardoor ik altijd in de buurt van een wc moet zijn.” © Foto: Bert Beelen

Reumapatiënt Henk heeft slapeloze nachten om taakstraf: ‘Ik moet, maar ik kan niks’

MALDEN - Henk zit in zak en as. De 71-jarige móet van de rechter een taakstraf uitvoeren. De inwoner van Malden houdt zijn vergroeide handen omhoog, om de linkerhand zit een brace. ,,Hoe dan? Ik kan niks meer. Als ik een bordje uit de vaatwasser pak, dondert het al vaak uit mijn handen in stukken op de grond.” Tranen staan hem in de ogen.

31 reacties

 • Piet Moenen

  2 maanden geleden
  Hoe zijn ze hem op het spoor gekomen? Een oud fiets stelen.... Wat heb meer aan? Kennelijk kan hij nog wel fietsen.
 • jacqueline Doornenbal

  2 maanden geleden
  Zal ik die taakstraf op me nemen?
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Waarom is iedereen verbaasd? Dit gebeurd toch al decennia in NL. Politie en justitie laat straattuig lopen en pakken de makkelijke prooien om die vervolgens flink aan te pakken zodat ze kunnen zeggen dat ze een zero tolerance beleid voeren.
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  Natuurlijk kan de Reclassering in een rapport, aangevuld met een verhaal van de arts van Henk aan het OM verduidelijken dat Henk niet (meer) in staat is om de opgelegde straf uit te voeren. Dan is het aan het OM om het of hierbij te laten of aan de rechter het rapport voor te leggen met de vordering om hieraan geen consequenties te verbinden. Overigens ben ik het wel eens met wat Isa van Aa hierover schreef.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Bij de politie zitten de grootste wegkijkers. Zoeken allemaal voortdurend de weg van de minste weerstand.