Rob Jetten ging stemmen in Ubbergen, maar het stemlokaal was er nog niet klaar voor

VIDEOUBBERGEN - D66-voorman Rob Jetten heeft vanochtend al bijtijds zijn stem uitgebracht in de middelbare school Notre Dame des Anges in Ubbergen. Hij moest even geduld hebben: het stemlokaal was nog niet gereed.

Volledig scherm
D66-fractieleider Rob Jetten brengt in Ubbergen zijn stem uit. © DG

Even na half acht deponeerde hij zijn stembiljet in de daarvoor bestemde bus in de school, waar voor het eerst een stemlokaal was ingericht. Het was ook de eerste keer dat de 31-jarige inwoner van Ubbergen als fractieleider een stem uitbracht en dat zorgde voor aardig wat mediabelangstelling. 

Het aantal stemmers op zijn partij is sinds Jetten in oktober vorig jaar Alexander Pechtold opvolgde in de peilingen licht gestegen. Desondanks lijkt D66 af te stevenen op een verlies van misschien wel de helft van het aantal zetels dat vier jaar geleden voor de Eerste Kamer werd behaald.

Jetten wilde zich vanochtend niet aan een voorspelling wagen maar verklaarde ‘positief gestemd’ te zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.